Úvod » Komentáře z turnajů

Zdraví, zelená a 3 body (16.12.2017)

publikováno 17.12.2017

V sobotu 16. prosince jsme se s rokem 2017 rozloučili turnajem v Chocni. A rozlučka to rozhodně špatná nebyla. Tentokrát předseda zavelel, že se jede vlakem a pravdou je, že to bylo velmi prozíravé rozhodnutí. Ačkoliv jsme skoro všichni vlak dobíhali a vykoupili všechen Budvar v jídelním voze, Honzova litrová zelená vytvořila tu pravou vánoční atmosféru. A když další litrovku vyndal i Petr, zapomněli jsme v tu ránu na naše bolístky a mohli jsme se do soupeřů s chutí zakousnout.

ČČT – Cheguavara Team   6 : 3 (2:0)

Branky: Paťo (Pery), Pery (Kepa), Halby (Mára), Paťo (Kepa), Kepa, Petr (Kepa)

Sestava: Hoty – Mára, Pery, Petr, Paťo – Kepa, Honza, Halby

Naše sestava veteránů chtěla na soupeře vlétnout. Jenže Kepa zmatený, že hraje v útoku, nebo díky působení zelených krvinek v krvi, na malém vápně nádherně namazal soupeři, kterého fantasticky vychytal Hoty. Když se kudrnáč probral a zorientoval, zahrozil i na opačné straně, když po kličce obránci provětral brankáře. A opět v hlavní roli Kepa, po Márově autu střílí z voleje, ale opět jen vyprášil brankářovy rukavice. Soupeř zkouší Hotyho pozornost střelou z dálky, kterou naše lapka vyráží nad břevno. V 11. minutě se už radujeme, když Pery nabil Páťovi, který pumelicí pod břevno nedal brankáři šanci – 1:0. O pět minut později Pery nahrál Kepovi, který elegantní patičkou Peryho vysunul a ten si v takových situacích ví rady – levačkou prostřelil gólmana – 2:0. V 18. minutě se náš bezvlasý matador odhodlal ještě ke střele z dálky, ale střela míjí svůj cíl. Do konce poločasu ještě Kepa s Halbym čarují, ale zakončení Kepy bylo přesně do brankáře. Bohužel v první půli se stihl zranil Honza (natažené lýtko), a tak nás bylo o jednoho výrazného hráče méně.

Vstup do druhé půle jsme měli parádní. Soupeř přečetl náš signál z rohu, a tak Mára s Kepou dali průchod své tvořivosti. Mára – Kepa – Mára a Halby z jedničky neomylně uklízí do sítě – 3:0. V tuto chvíli se zranil i Halby, proto máme už jen jednoho na střídání. O chvíli později bylo o vítězi rozhodnuto, když Kepa našel Páťu, který potvrdil svou střeleckou formu – 4:0. O pouhou minutu na to však soupeř snižuje po rychlém protiútoku – 4:1. Soupeř nás chce zmáčknout a jeho brankář hraje hodně vysoko. Ve 32. minutě si soupeřův aut nachází Kepa, zpracuje prsama a přes celé hřiště donutí brankáře bezúspěšně sprintovat do brány – 5:1. Chlapci z Rybníka po našich zmatcích v obraně nasazují Hotymu tradiční smyčcový nástroj – 5:2. Poté si stejnou parádu Hoty zopakoval, ale tentokrát je autorem náš Petr, bohužel střílí pouze do Hotyho tyče :-). V závěru zkouší i Páťa střelu přes celé hřiště, ale tentokrát soupeř stačil odvrátit. Odvrátil však pro sebe tak nešťastně, že sprintující Kepa může střílet, ale nestřílí, naznačí, nechá proklouznout protihráče ke střídačce a nachází před prázdnou Petra, který nastavuje pravačku – 6:2. V poslední minutě soupeř kosmeticky upravuje opět po RPU – 6:3.

ČČT – Zanzibar Lanškroun           0 : 9 (0:4)

Sestava: Halby – Mára, Petr, Paťo, Kepa, Hoty

Do našeho posledního utkání zranění nepouští ani Peryho, proto přeskupujeme řady. Do brány jde zraněný Halby, který se ještě může trochu hýbat. Hotyho vytahujeme na hrot, čímž zastrašíme soupeře, který se výhrou v minulém zápase dostal do čela tabulky. A v úvodu naše taktika nese ovoce. Páťa střílí, ale jeho projektil brankář vyráží na roh. Márovo bodlo se také neujalo. Ve 4. minutě se soupeř poprvé prosazuje, když rozebral naši sestavu a do prázdné zakončuje – 0:1. Pak zahrozí Mára, který jde sám na bránu, ale chybělo zpracovat míč. Kepa se prodral k balonu a byl sestřelen dvěma hráči, kulhá, nemůže chodit, další zraněný. Ale neodstupuje, hraje dál. No hraje, zůstává na hřišti. Lídr tabulky to pak měl jednodušší. Byli jsme unavení, ale ne zlomení. Lanškroun nás pak zamotal podruhé a opět zakončuje do prázdné – 0:2. Halby vytahuje skvělý zákrok a míč končí na břevně. Na 3:0 dává Zanzibar po naší chybě a o vítězi je rozhodnuto. Sebevědomí soupeře nalomí Halby, který si střelu z dálky sráží mezi nohy, skáče na brankové čáře a loví míč rukama, nohama. Soupeř nevěřícně kroutí hlavou. Po RPU jdou naši protivníci tři na jednoho – 0:4. Pak Kepa zkouší dělovku, kterou gólman stačí vyrazit k Páťovi, ale ten tentokrát nemíří přesně. Opět Kepa, kterého soupeř zřejmě už moc nehlídá, kouzlí, střílí, brankář vyráží, opět střela, opět vyráží, opět střela a vyráží na roh. Máme tlak. Bohužel ten rychle skončil, protože soupeř dvakrát trefuje Halbyho tyč. Pak dává snad i gól, ale dobíhající Páťa na brankové čáře zachytává. Dovolí si ještě stahovačku, ale rozhodčí jsou milosrdní. Poločas.

„Pojďme ještě, poslední poločas v tomto roce, necháme tam všechno“. Pravdou ale bylo, že otázka zněla, kolik? Hned na úvod Páťa vykoupal dva hráče, našel Hotyho, který dává vedle. Po pěkné akci Petra s Páťou se opět skóre nemění. Ve 25. minutě zahrává soupeř roh a je to 0:5. Mára zkouší finty a fintičky a po jedné z nich, takzvané „pasti“, soupeř raději zahrává do autu :-). Zahráváme roh a opět brejk na osamoceného Halbyho – 0:6. Pak střílí Hoty, jehož střelu brankář ihned rozehrál na tři hráče postupujícího na našeho karatistu. Tentokrát vyběhl v pravý čas a Lanškroun ani nezakončil. Za chvílí zvoní Halbymu další tyč. Z posledních sil se bráníme a využíváme každou možnost k útoku. Mára z pozice pravého obránce motá soupeře na levém křídle. Po ztrátě nemá však sil se vracet, a tak, když získáme balón, se sám ocitá na půlce soupeře. Sprintuje, míč stihne, patičkou si posouvá do autu :-) a nehorázná paráda je tu. Poslední tři branky dává soupeř jak přes kopírák. Vytáhne nás na útočnou půlku a po ztrátě míče postupuje minimálně ve dvou sám na Halbyho. Celkové skóre 0:9 je pro nás kruté, ale „desítka“ to nebyla :-)

Ještě bychom chtěli vyzdvihnout výkony rozhodčích. Poslední dva turnaje byly z jejich strany perfektní. Přejme si, aby to takto pokračovalo i nadále.

Celkové hodnocení turnaje je i přes vysokou prohru pozitivní. 3 body, dobrá nálada, posezení u Marilyn – přesně takto si to představujeme. Hezké Vánoce.

ČČT FOREVER

Aktualita

Kolik gólů dáme, tolik bodů máme (18.2.2018)
Dobrý den, vítám Vás u komentáře z posledního turnaje sezóny v rámci CHOML, kdy jsme v neděli 18. února zavítali do Chocně. Po příchodu do haly ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz