Úvod » Komentáře z turnajů

Trpký začátek sezóny přináší 3 body! (18.11.)

publikováno 19.11.2017

Datum 18.11. 2017 je den, kdy zahajujeme naši 11. futsalovou sezónu, po druhé v Choceňské městské lize. Čekají nás na úvod hned 3 soupeři – Gillotina, Zbloudilá Střela a Citroni. Na tuto situaci, kdy nás čeká v jeden den více než 2 zápasy, jsme se naštěstí před startem sezóny stihli připravit a do týmu jsme přivedli 4 nové borce – 2 ostřílené pardály (Honza Marek a Mamoň) a 2 tvárné perspektivní playery (Paťo a Broulas). Z přivedených posil se dnes přijel představit pouze Paťo a scházíme se tedy v 8 kusech.

Nový tréňa Hudy připravil staronovou taktiku "hurá fotbal" s nepřeberným množstvím možností  jak rozehrát standardní situace, kterými budeme později soupeře deptat. Doufejme, že pouze soupeře. Jdeme na to: 1. zápas nastupujeme proti Gillotině.

FC Gillotina Choceň - ČČT 8:6

Sestava: Petr – Pery, Mára, Képa – Péša, Páťa, Hudy, Paťo

Branky: Páťa (Pery), Képa (Péša), Páťa (Mára), Páťa (Képa), Páťa (Hudy), Páťa (Péša)

Do zápasu proti domácím borcům jsme vlétli s nadšením a velmi brzo se ujímáme vedení 0:1, kdy Pery z rohového kopu nachází volného snipera Páťu a ten rozehrává svůj dnešní koncert hrou na housle brankáři. Hra se přelévá ze strany na stranu, až míč zachytí náš dnešní gólman Péťa, vybízí Péšu, ten ze středu pole nachází Képu, který  nekompromisně opět mezi nohama brankáře trefuje na zadní tyč 0:2 – snový začátek. V následných chvilkách o sobě dávají vědět rozhodčí, kteří si nejspíš i v této sezóně řekli, že chtějí být také vidět. Na útočné půlce soupeře sudí přehlíží zřetelný faul na našeho borce a soupeř brejk 2 na 1 s přehledem proměňuje. Tento moment nás nepokládá a jsme to my, kdo střílí další branku – tentokrát Mára z rohu nachází Páťu a ten přízemní bombou na přední tyč vrací dvoubrankové vedení. Po této chvíli ale totálně vypouštíme pozice, kdy soupeř ze skóre 1:3 otočí až na 6:3, ale pojďme postupně. U branky na 2:3 opět cítíme křivdu za sporný zákrok před naším pokutovým územím – Gillotina trestá z přímého kopu. Na 3:3 dostáváme z brejku 15s před koncem první půle. O poločase máme čas si odpočnout, předat taktické pokyny a jdeme na ně, 3 body chceme urvat.

Avšak úvodních 5 minut nám hrubě nevychází a soupeř odskakuje na 6:3 – bereme timeout.

Po této chvíli se opět dostáváme zpět do hry – dnes precizní zahrávání rohových kopů – tentokrát Képa a opět na Páťu – 6:4. Na 6:5 snižuje kdo jiný než Páťa, kterému to dnes prostě „lepí“, když doráží Hudyho střelu. Na chvíli jsme zpět ve hře o 3 body, to se však domácím nelíbí a znovu odskakují na 7:5. Nevzdáváme se a naději bodového zisku opět probouzí Páťa svým 5 gólem – 7:6.

V poslední minutě dostává Hudy výborný míč zády k brance, brankář vybíhá a Hudy se marně snaží najít nabíhajícího Páťu – bohužel nepřesná přihrávka tuto šanci hatí a naopak soupeř z brejku stanovuje konečné skóre 8:6. Zklamání z dobře rozehraného zápasu, ale věříme, že v dalším zápase si spravíme chuť, jdeme na pivo.

P.FC Zbloudilá Střela – ČČT 1:3

Sestava: Petr – Paťo, Mára, Képa – Péša, Páťa, Hudy

Branky: Péša (Képa), Paťo (Mára), Péša

ŽK: Képa, Mára

ČK: Páťa

Po dvouzápasové pauze a probrané taktice včetně nových signálů nastupujeme proti Zbloudilé střele – v loňské sezóně skončil tento mančaft za námi, tak si na ně věříme. Lehce jsme přeskupili řady, jelikož nám odjel plešoun Pery a dozadu se posouvá Paťo. Od začátku zápasu se hrálo víceméně ve středu pole bez náznaku šancí, oba týmy výborně bránily. Více než hráči svým umem o sobě ale dávali vědět znovu rozhodčí, kdy nekompromisně trestali „hrubé“ přestupky v podobě špatného střídání udělením žluté karty, a nebo udělením žluté karty za prstýnek či řetízek na krku. Po těchto peripetiích přišlo konečně opět něco fotbalového, když se konečně prosazujeme střelecky v závěru poločasu. Képa na středu pokutového území nachází Péšu a ten se po zasekávačce nemýlí – 0:1. Ve druhý půli se opět hlásí ke slovu rozhodčí a to výrazně – v útočné polovině soupeře Páťa padá po zákroku obránce a očekává faul stejně jako všichni ostatní – při pádu svírá míč do rukou, píská se, avšak ruka s následnou žlutou rukou, druhý rozhodčí nelení a sprintem přiběhne udělit kartu červenou, jelikož je to prý druhá žlutá karta (první po centimentrovém porušení linie pro střídání). Čeká nás 2 minutové oslabení a v posledním zápase absence Páti. Stav rozhodčích nesnese komentáře, ale v podnapilém stavu se opravdu pískat nedá. No nic, jdeme dále – soupeř  přesilovku zužitkoval již po 30 vteřinách střelou z dálky na zadní tyč– 1:1. Herně máme navrch a zanedlouho se ujímáme opět vedení, když Márovu přihrávku zužitkoval Paťo Vaňous svým premiérovým gólem v dresu Čistírny (těšíme se na zápisné) – 1:2. Tečku za zápasem udělal Péša střelou z trestňáku a uzavírá tak na 1:3 – hurá, slavíme s hořkou pachutí ztráty Páti na zápas s Citróny.

ČČT - Citroni   2:7

Sestava: Petr (Mára) – Paťo, Mára (Petr), Képa – Péša, Hudy

Branky: Petr (Hudy), Paťo (Hudy)

Do třetího zápasu nastupujeme bez přestávky a už značně unaveni a navíc oslabeni o dalšího hráče proti týmu, který bude atakovat přední příčky tabulky.

V 1. poločase spíše bráníme a zbytky sil investujeme do brejků, které nevychází, soupeř je fotbalovější a do poločasu zaslouženě vede 0:3. Nemáme co ztratit a střídáme gólmany – Mára jde do brány se slovy „jdu chytat, ale nepadám“ a Petr jako jediný plný sil jde do pole. První střelu Mára kryje, ale u druhé střely jakoby soupeř zaslechl jeho slova a prosazuje se střelou po zemi k tyči, Mára se jen stihl otočit. Poté záblesk šance na naší straně – Hudy prostrkuje na Paťa a ten ale tváří v tvář brankáři neuspěl. Poté se zkouší prosadit vystřídavší Petr, avšak jeho střela trefila hlavu spoluhráče Paťa. Poté se několikrát zaskvěl výbornými ba skvostnými zásahy Mára. Několikrát mu pomohla i tyč. Na druhé straně Képa rozehrává rohový kop a Hudyho volej přinutil brankáře hostí k zákroku. Poté vyzkoušel Képa pozornost Máry, když se Képa zorientoval, zkusil to dělovkou na správnou branku, minul o milimetry. To se ale nedá říct o Márovi, který se vysunul, ale z půlky svou pumelicí trefuje rohový praporek. Soupeř se postupně dostal trpělivým a neustálým tlakem na skóre 0:5. My sotva chodíme, ale nevzdáváme se. Po vybojovaném rohu se k míči dostává Hudy a jeho střelu tečuje Petr 1:5. Soupeř ale rychle odpovídá až na 1:7. Závěrečná chvíle ale opět patřila nám, Hudy na půlce obešel obránce, položil gólmana a zpětnou náhrou našel Paťa, který svým důrazem stanovuje na konečných 2:7.

 

Z turnaje, z kterého jsme mohli mít 6 bodů vezeme pouze 3. Je vidět, že se postupně rozehráváme a příští turnaj těch kýžených 6 bodů  přivezeme;)

 

ČČT Forever

Aktualita

Kolik gólů dáme, tolik bodů máme (18.2.2018)
Dobrý den, vítám Vás u komentáře z posledního turnaje sezóny v rámci CHOML, kdy jsme v neděli 18. února zavítali do Chocně. Po příchodu do haly ...

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz