Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Komentáře z turnajů

Slabí soupeři, my však ještě slabší. Hlavní je však státnice :-) (28.1.2017)

publikováno 03.02.2017

Po týdnu jsme opět zavítali do choceňské haly, abychom předvedli své futsalové umění. Naše sestava opět doznala značných změn, což se v této sezóně stalo pravidlem, přesto jsme jeli bojovat jako lvi.

 

ČČT – Láhev Myslivce   3 : 3 (2:2)

Branky: Péša (Šimon), Mára, Mára (Képa)

ŽK: Mára

Sestava: Hoty – Képa, Mára, Pery – Cacan, Halby, Péša, Šimon

Proti papírově slabšímu soupeři jsme začali, jak je u nás zvykem, zhurta. Péša vystihuje ihned rozehrávku soupeře, řítí se na brankáře, ale ten vyráží na roh. Z rohu opět Péša trefuje brankáře. Poté se atmosféra uvolnila především díky Halbymu, který nastupuje na palubovku v mikině. Následně se však zapojuje do nádherné kombinace s Perym a Képou, která končí faulem na Halbyho. Po pár minutách se však už radujeme, když Šimon přiťukl Péšoj, jehož bodlo se zabodlo k zadní tyči – 1:0. Soupeř se k ničemu neměl  díky obětavé práci Peryho, který zastavuje během 15 vteřin hned dvakrát faulem soupeře. Náš veterán v zápětí připravuje palebnou pozici Péšoj, který nastřeluje tyč! Péša o sobě dává hodně vědět, bohužel neproměňuje ani tutovku, kdy ho vysílá k samostatnému nájezdu Cacánek. To není vše, Čistírna baví a její hra hřeje přítomné fanoušky u srdce. Kombinace 3 na jednoho končí „nalejvárnou“ Máry na Péšu, který přestřeluje. No a tak přišlo zákonité potrestání. Po rohu soupeře si neporozuměl Péry s Képou a soupeř poprvé u brány prostřeluje polovysokou střelou doprostřed Hotyho branky– 1:1. Po rozehrávce vystihli Myslivci naší ležérní kombinaci a nájezd završují - 1:2. To byla tedy sprcha, totální KO. Ale my máme svého kapitána. Ten, jak ho známe, ač v obraně, lítá v útoku. Soupeř velmi překvapen tímto taktickým manévrem, dává čest svému názvu a 3 vteřiny před koncem poločasu bezchybně trefuje Máru do jeho zpevněného těla a míč se tak odrazil mezi brankářovy nohy do sítě – 2:2. Poločas.

Druhá půle přinesla stále stejný obrázek. My hráli, soupeř betonoval. Do vedení jsme se dostali po neskutečném náběhu Máry za překvapenou obranu a milimetrové dvacetimetrové přihrávce Képy. Náše „desítka“ na dresu si navíc položila brankáře a levkou skóruje – Mára dnes prostě „september“ – 3:2. Soupeř chce hrát, ale my mu to nedovolujeme. Po rohu vysouvá Pery do brejku Péšu, který neomylně nastřeluje brankáře. Šíma se prodral přes tři protihráče, ale jeho střelu brankář vyrazil. Pak Képa opět tou samou přihrávkou jako předtím na Máru nachází ve stejné pozici Cacana. Ale když dva dělají totéž, není to totéž. Po dlouhém Hotyho výhozu sklepává Képa Péšoj, brankář opět zasahuje. Pak však příjde NESKUTEČNÁ chyba. Nikoliv však naše. Péša míchá soupeře, klička, tríček, parádička, zidanovka – balón u nohy jako přilepený, soupeři né a né mu ho vzít  a nakonec jeden z nich vysílen padá na zem. Ozve se píšťalka. K údivu všech v hale rozhodčí píská proti naší brance. Soupeř využívá naší chvilkové nervové lability a trestá nespravedlivě na 3:3. Následuje ostrá výměna názorů mezi naším kapitánem a rozhodčím, což vede ke žluté kartě. Náš týmový benjamínek je tak rozvášněn, že do zápisků píše neskutečná sprostá slova na adresu rozhodčího. My ho chápeme, ze svého klubu je zvyklý na opačně nakloněnou rovinu :-)

Výsledek 3 : 3 se už do konce nemění, a tak jsme ztratili povinné 2 body. K čemu nám jsou pozápasové omluvy rozhodčích? Zklamání jsme však hodili za hlavu a již se klepali na dalšího soupeře.  Tou byla rezerva Becherovky Přívrat.

 

ČČŤ – Becherovka   2 : 3 (1:1)

Branky: Šimon (Képa), Šimon

ŽK: képa, Pery

Sestava: Hoty – Képa, Mára, Pery – Cacan, Halby, Péša, Šimon

Zápas nezačínáme špatně, ba naopak. Képa zahrává aut, nabíhající Pery si chystá placírku a již se vidí v radostném obležení spoluhráčů, když se však kolem něj prožene Šimon a mezi nohy brankáře uklízí – 1:0. Náš futsalový nestor jen koutil nevěřícně hlavou, co si to jako mlaďák dovoluje :-) Rozproudilo ho to natolik, že jeho levačka skvěle vystřelila a upustila tak páru z těla. Bohužel brankou akce neskončila. Képa vysílá zdálky navštívenku, ale tvrdá střela končí v náručí gólmana. Mára zahrává rohový kop, Šíma na přední tyči střílí opět do brankáře. Soupeř z ničeho nic nastřeluje Hotyho tyč. Péša se uvolnil, jeho bodlo však míří nad branku. Naše dnešní zakončení je trestuhodné. Protihráči nevěděli, jak nás překonat a tak nazdařbůh dloubli míč za obranu k naší bráně. Nabíhající soupeř v klidu překonal lajnového brankáře – 1:1. Do poločasu se připomněl ještě Cacan, ale jeho střelu brankář vyrazil na roh.

Druhý poločas začal hezkým uvolněním přes soupeře Halby, jeho zblokovanou střelu levačkou brankář vyráží na roh. Následují fintičky Cacana a opět rohový kop. Tlačíme, mačkáme a konečně se dočkáme. Šíma vystihl rozehru a bodýlkem na přední tyč nás posílá do vedení - 2:1. Bohužel jsme vedení dlouho neudrželi. Po rohu soupeře a špatném rozebrání hráčů – 2:2. Své slovo si ještě bere Cacan, vybojuje míč, sám před brankou, ale jeho nohy se opřely takovou silou, že střela těsně minula 17. horolezecký úchyt. A smůly bylo ještě více, soupěř využívá snad jediného okénka v naší defenzívě a zajišťuje si vítězství 2:3. Závěr se opět nesl v réžii rozhodčího, který tak testuje a posiluje naší psychickou odolnost.

Turnaj se nám nepovedl. Naše střely byly obaleny smůlou a hra postrádala větší kreativitu. Náladu nám to však nezkazilo, U Zvonů bylo veselo, obídek, zelená a Márova státnice oslavena. Nutno podotknout, že Képa si měl konečně s kým "pospíkovat." Na příští zápolení naostříme zbraně a Řetůvka s Tokyjem se mají na co těšit 8o|

Hezký den, přátelé.

ČISTÍRNA FOREVER

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Aktualita

Kolik gólů dáme, tolik bodů máme (18.2.2018)
Dobrý den, vítám Vás u komentáře z posledního turnaje sezóny v rámci CHOML, kdy jsme v neděli 18. února zavítali do Chocně. Po příchodu do haly ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery