Úvod » Komentáře z turnajů

Tři body máme, tak si zaspíváme, ČISTÍRNA! (21.1.2017)

publikováno 23.01.2017

Po zhruba měsíční přestávce zaviněné nesplněním úkolu (nenapsání komentáře nosiče vody z minulého turnaje) vám, naším fanouškům, přinášíme opět pohled nejen do zákulisí jediného futsalovéhu oddílu z České Třebové.

Na turnaj, který se konal v sobotu 21. ledna vyrazila Čistírna z České Třebové bez mnoha opor pouze jedním, zato novým, vozidlem Dacia Lodgy. Nejvíce nám chyběl futsalový humor našeho místopředsedy, který si v té době užíval radovánky se skupinou JAR.

 

ČČT - Gilotina Choceň       1 : 6  (1:4)

Branka: Képa

Sestava: Halby – Pery - Mára, Petr, Képa - Hudy

Hudy - ŽK

Už před zápasem bylo v šatně našeho týmu veselo. Pery s Képou si vychutnávali lahvinku zelené. Hudyho po 30ti kilometrech na běžkách bolel ještě paleček u nohy, a tak nabídl své služby v bráně. Když smích utichl, rozhodli jsme pro Halbyho. Ten, ač přijel na poslední chvíli, neponechal nic náhodě a přivezl si vlastní vybavení. Jeho brankářský styl byl tak neobvyklý, že i soupeř nečekal, že mu někdy míč vypadne z jeho pracovních rukavic.

Ale pojďme k zápasu.

2.minuta – 0:1, Halby bez šance, střela do šibenice

3.minuta – 0:2, Halby si vzpomněl na Hotyho a dostal housle

5.minuta – 0:3, soupeř nás rozebral do posledního detailu

6.minuta – 0:4, čtvrtá střela na bránu, tentokrát z dálky napřáhl Strnad

Úvod se nám vydařil, přesto jsme nic nezabalili a hráli dál. Képa byl ve vápně faulován, sám si bere míč, chce prolomit svou střeleckou smůlu a uklízí k pravé tyči – 1:4. Nával sebevědomí se projevil ve hře. Najednou jsme to byli my, kdo určoval tempo zápasu. Po pěkné kombinaci, kdy jsme vymotali 3 soupeře, jsme však ani nezakončili J. Dále Képa vybízí Hudyho, který mu ještě vrací, ten lišácky balón dloubne ... do břevna. Taktika druhé půle byla jasná, do 10. minuty to ještě zkusíme. Pak budeme šetřit síly na další mač. A začínáme zhurta: Képa obejde soupeře, nahrává Hudymu, proti kterému vybíhá brankář. Vedle něj Képa, který zakončí do prázdné, avšak Hudy si věří a trefuje brankáře. Pery vysouvá Máru, který u bližší tyče dává vedle branky. Následuje brejk a soupeř využívá našich ofenzivních choutek – 1:5. Taktika je tedy jasná. Ale to bychom nebyli my, abychom se šetřili. Znovu a znovu bušíme do soupeře hlava nehlava. Mára nasazuje housličky a 2x zkouší brankáře prostřelit. Képa předvedl rychlý brejk přes 2 soupeře, naráží si s Hudym a získává roh. Poslední šanci na snížení má Hudy, který byl opět faulován ve vápně. Sám si bere míč, brankáře posílá do bufetu pro sendvič a mazácky trefuje tyč. J

Ačkoliv jsme prohráli, dobrá nálada nás neopouští. Protože chce Martin mandarinku, posílá pro ní Peryho do šatny. Ten se však zadrhl u biatlonu a tak nastupujeme do dalšího utkání s obavami, zda nebudeme hrát bez střídání. S úvodním hvizdem však vlétl do haly i s manadarinkou.

 

ČČT – Zbloudilá střela  8 : 2  (2:1)

Branky a asistence: Hudy (Mára), Képa (Hudy), Képa (Pery), Petr (Képa/Mára), Mára (Képa), Pery (Képa), Hudy (Pery), Mára (Pery)

Dnešní poslední zápas jsme si užili a soupeře vychutnali. Běžela 1. minuta, Képa vystihl nahrávku soupeře, řítí se na bránu, brankář tečuje na roh. Hudy prodlužuje dlouhý nákop na Petra, který přestřeluje. Následuje superkombinace, ze které Mára geniálně vybízí Hudyho jehož levačka střílí pod břevno – 1:0. Soupeř nás zkouší rozhodit důraznou hrou, na kterou reaguje jediný Hudy, který srovná za brankou soupeře, což vyvolá vlnu napětí a agrese. Protivník využívá naší chvilkové nepozornosti a po narážečce vyrovnává – 1:1. V tu chvíli přichází velké chvíle našeho lapače, který 2x zabraňuje soupeři jít do vedení. Képa fauluje na půlce a rozhodčí mu zapisují 2 fauly naráz. Do konce poločasu tak zbývá 7 minut a máme 5 faulů. Trpělivou a zodpovědnou hrou jsme již další komplikace nedopustili a Halbyho tak ochudili o možnost vyniknout. V tu chvíli se hrálo vyrovnané střetnutí, ve kterém padla ještě jedna branka. Postaral se o ní Képa, který do protipohybu brankáře usměrnil nahrávku Hudyho – 2:1.

Druhá půle? Ta byla pouze v naší réžii. Pokud měl soupeř míč, tak pouze když vykopával od brány nebo rozehrával po brance. Posledních dvacet minut byla óda na futsal a kdo viděl, ten měl půsu údivem otevřenou. Vše začalo povedeným výhozem Halbyho na Képu, který si prsama připravil a jeho bombu brankář s námahou vyráží. O minutu později Pery na vlastní půli dává Képovi, který dnes, výjimečně v útoku, byl při chuti. Nikomu nenahrál, nikoho neviděl, zamotal, vymotal, housličky brankáři a je to 3:1. Zápas definitivně zlomila další branka. Tentokrát Képa sám před brankářem udělal kličku, byl sestřelen. Následný trestný kop napálil do zdi, od které se míč odrazil k Petrovi, dorážka a 4:1. Největší radost měl však Mára, jehož zadnice prý tečovala trestný kop k Petrovi a přirovnával se tak k Jardovi Jágrovi. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Képova stahovačka a nahrávka na prchajícího Máru, který své sólíčko s jistotou proměnil a letadýlko bylo na světě – 5:1. Akci jako zvon zakončuje do prázdné brány Pery, který si spravil chuť po zákeřném faulu soupeře, který Perymu nemohl běžecky stačit. Z Peryho rohového kopu dává Hudy na 7:1. Soupeř snižuje po nevyrazné akci 7:2. Poslední slovo zápasu si vzal náš kapitán, který z voleje levačkou trefuje Peryho nahrávku a rozhlíží se, zda náhodou na tribuně není reprezentační trenér futsalu 8:2. Ještě je potřeba zmínit, že Képa nedal prodlouženou za šestý faul soupeře.

 

Konec dobrý, všechno dobré. V okleštěné sestavě jsme splnili povinnost a přivezli 3 body.

ČČT FOREVER

Aktualita

Kolik gólů dáme, tolik bodů máme (18.2.2018)
Dobrý den, vítám Vás u komentáře z posledního turnaje sezóny v rámci CHOML, kdy jsme v neděli 18. února zavítali do Chocně. Po příchodu do haly ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery