Úvod » Komentáře z turnajů

Neverending story: bez gólů, nejsou body! (25.1.)

publikováno 25.01.2015

Po tříměsíčním maratonu jsem zajížděli k poslednímu mistrovskému turnaji v letošní sezóně. Naše mužstvo bylo zdecimované zraněními, pracovními povinnostmi a únavou všeho druhu. Z tohoto důvodu posílil naše obranné řady letos již druhý nový hráč Petr Nezavdal z Hradce Králové. Síla, technika, fyzická kondice na naší straně opět nebyly, nicméně týmovou hrou, vírou ve vlastní síly, podporou vlastních spoluhráčů a nezdolným sebevědomím jsme se důstojně rozloučili s letošním ročníkem, s Východočeskou krajskou ligou.

ČČT - Bomby k tyči Vamberk 1:1 (1:1)

Sestava: Hoty - Pery, Ivoš, Mára, Petr - Mejra, Adam, Péša, Hudy

Branka: Péša

Poslední tým tabulky byl naším dnešním prvním soupeřem, kterého však nebylo radno podcenit. Jejich jediná výhra byla bohužel proti nám, a že rádi darujeme body těmto soupeřům, platilo i dnes.... Bomby si daly na čas, proto zápas začal se zpožděním. Naše rozcvička ale kvalitnější nebyla. Zápas začal poklidně, až moc. Pery, který přišel pozdě na sraz, byl pozdě i u ojedinělého průniku Vamberka. Jeho útočník trefil přesně z pravé strany na zadní tyč - 0:1.  Naše bohaté zkušenosti s tímto průběhem zápasu nás nechávaly v klidu, proto se naše mašina  rozjížděla pomalu, ale jistě. Začali jsme se prosazovat, brejk 3 na 1 dopadl špatně. Poté přichází první tutovka. Mejra naservíruje krásnou přihrávku Adamovi, který jde osamocen v klídku na gólmana. Po delší době hraje v poli a protože už mu v hlavě probíhaly oslavy nádherného gólu, zabodne svoji pravačku do palubovky, od které jde pouze slabá a hlavně nepřesná střela 3 metry od brány. Nevadí, jedeme dál. Tlačíme. Bušíme do obrany, ale Hudy sám před bránou nezpracuje, Péša v osamoceném úniku střílí do autu..Vše si vynahradil za několik dalších chvil. Jeho akce by mohla aspirovat na futsalový gól roku. Sám si vybojuje míč, uniká po levé straně obránci a nekompromisní bombou ke vzdálené tyči vyrovnává 1:1. Soupeř hrozí pouze z našich chyb, kterých naštěstí moc není. Několik dalších šancí opět nevyužijeme a těšíme se na druhou půli. Tlačíme se do brány, ale bez efektu. Péša potáhl balón po lajně, nahrál před bránu, ale tam bohužel nikdo nedorazil. Další atak nedotáhli naši dnešní manekýnci Mejra s Péšou, jejichž nové sestřihy jim v brejku 2 na 1 také nepomohly. Následuje Ivošův volej vedle. V poslední minutě máme přímák z půlky, Mára ho nepochopitelně zahraje do autu. Z něj však paradoxně vystupňujeme svůj tlak a naše úsilí dosahuje maxima. V přečíslení 2 na 1 trefuje Ivoš brankáře. Zbývá 20 sekund, rozjíždíme sálovkobal, ale Mejru 2 sekundy před koncem vychytá nejlepší hráč soupeře v brance. Vamberk se raduje, my smutníme, 2 body jsme nechali soupeři.

ČČT - Bukvice Vysoké Mýto 1:3 (1:1)

Sestava: Hoty - Pery, Ivoš, Mára, Petr - Mejra, Adam, Péša, Hudy

Branka: Hudy (Péša)

Hrál se naprosto jiný zápas. Pery ležel o přestávce po náročné oslavě své babičky v šatně jako lemra s hadrem na čele, ale jeho těžko nabrané síly rychle zmizely. Bukvice totiž stále mohly pomýšlet na celkové prvenství v soutěži, proto potřebovaly s námi vyhrát. Od začátku držely míč, kombinovaly a čekaly na naše chyby. Po jednom přečíslení musel za záchranou brzdu zatáhnout Mára. Z následného přímého kopu při nás stálo štěstí, když soupeř trefuje pouze tyč. To nás nakoplo. Více držíme míč a už si vyměníme 2-3 přihrávky v kuse, někdy i 4. Když Péša přidá důraz, dostává se po sérii odrazů do tutovky, snaží se přehodit brankáře na zadní tyč, netrefuje. Pak se ke slovu dostává náš dnešní nováček, který svou levkou pálí  tvrdě k tyči. Míč sviští mezi nohama hráčů, ale zastavuje ho výborný gólman na lajně. Adept na mistra je zaskočen a my utahujeme dál. Mára konečně hodí dobře aut, Péša nachází před bránou Hudyho, který ze 4 metrů nedává branaři bodýlkem po zemi šanci 1:0. Hala řve, všichni fandí nám, jenže Bukvice všechny i nás uklidní rozebráním naší obrany. Z protiútoku vyrovnávají na 1:1. Nepříjemným momentem je zranění Peryho, který svůj dnešní tělesný stav korunuje zraněním nohy, kterou mu soupeř pochroumal v souboji. Poločas. Ve druhé půli čekáme nápor soupeře. Celkem brzy mu jeho úsilí zlehčujeme. Áda chybuje na půlce, soupeř potáhne míč po lajně, nahrává z leva před bránu, kde si Hoty hází patičkou míč do sítě, něco jako vlastní gól - 1:2. Od dalšího gólu nás zachraňuje nepřesný rozhodčí, když necitlivě nenechává výhodu, proto Hoty loví míč za sítě jen cvičně. Poté se zase na chvíli osmělíme i my. Péša vysouvá Mejru, ten ale dává do gólmana. Po naší chybičce soupeř proniká rychlý útok, ale Hoty zastavuje tyčí své branky. Šance na vyrovnání přišla, když si Mára vyměňuje s Péšou, je sám, ale z posledních sil dokáže jen lehce píchnout do míče, který branař dokáže zkrotit.  Bukvičky ale roztáčí své šiky stále rychleji, což se projevuje na našem pohybu. Z rohu ještě zachraňuje Hoty, akce pokračuje, Mára chce vykombinovat, při kličce přijde o míč a soupeř trestá 1:3. Soupeř je na koni a když v přečíslení 3 na 1 si Petr ukopne míč, je po šanci, z následného brejku zachraňuje Mejra jistý gól svou prdelkou. Péša už z trestňáku trefí pouze boční síť. Soupeř vítězí, zaslouženě.

ČČT - Torpédo Vysoké Mýto 2:2 (2:2)

Sestava: Hoty - Ivoš, Mára, Petr - Mejra, Adam, Péša, Hudy

Branka: Ivoš (Mejra), Péša (Mejra)

Bez zraněného Peryho, kterého ale neopustil jeho humor, jsme šli do posledního zápasu. Soupeř v plné sestavě se těšil, jak si na nás smlsne. Až na Hotyho jsme totiž vypadali, jako kdybychom všichni před zápasem složili 100 metráků uhlí. Soupeř nás nešetří, první torpédo ale končí na naší tyči. Následující 2 minuty nám snad soupeř nepůjčí míč, což nám bere hodně sil. Mára ztrácí ve vápně a soupeř se samozřejmě nemýlí - 0:1. Hluchou pasáž rozčísne až náš protiútok, kdy se Mára snaží ze vzduchu přehodit na volného Péšu, gólman ale konečky prstů vyráží, odražený míč se dostává k Adamovi, který svým "dělem" pouze pohladí tyč. Soupeř moc nebrání, ale my jsme Čistírna, proto z akce 4 na 1 je pouze aut. A jak už to chodí, soupeř svou šanci využije. Zahrává roh úplně jinak, než jsme všichni čekali, ťuk, ťuk a úplně volný hráč na zadní tyči dává do prázdné - 0:2. Mejra však zvedá náš prapor, nachází rozběhnutého Ivoše, který utaženou střelou po zemi snižuje - 1:2. Za 30 sekund je vyrovnáno! Mejrovu neskutečnou pumelici Péša tečuje pod víko - gólman bez šance 2:2. Velkou šanci má i Petr, když těsně míjí zadní tyč. K lepšímu výkonu chce přispět i Adam, když u rozhodčího hlásí přešlap brankáře.....Našeho zmrtvýchvstání se snažíme využít ihned po přestávce. Péšova šance končí rohem, z něho náš útočníček s čelenkou pálí z voleje těsně vedle.  Hudy po kombinaci nachází rozběhlého Máru, který z lajny střílí z první, branař ale stihne zvaknout svoje nohy. Mára ještě jednou, metr za půlkou natáhne ke střele, dorážku však těsně zahazuje Hudy. Pak se předvedou zkušení borci soupeře, Hoty nás však dvakrát zachrání. Soupeři se ale nedaří jako na začátku zápasu, což využíváme k brejkům, ale ze dvou akcí 3 na 2 ani nevystřelíme. Ivoš následně svou ranou z půlky dělá velké problémy brankáři.  Áda pak s rozvahou nachází Hudyho, jeho lob ale gólman opět vystihl. Soupeře držíme na uzdě fauly, kterých máme 5 už 3 minuty před koncem, ale technickou vyspělost Torpéda se nám daří eliminovat a jsme to my, kdo má více šancí. Síly, které už nám dávno došly, střídá vůle, jedeme na krev. Poslední 2 minuty utkání: Hudy nachází úplně volného Péšu, ten ale trefuje brankáře. 45 sekund před koncem tentokrát Péšu najde Ivoš, ale opět gólman chytá. 25 sekund před koncem Péša nahrávačem, vyzve Mejru, ten však opět trefuje zmateného brankaře, který ani neví, jak přežil náš drtivý tlak Klakson, konec a pro nás pouze remízka.

Náš dnešní výkon ukázal v podstatě to, co jsme předváděli celou sezónu. Solidní hra, moře šanci, které ale nejsme schopni proměnit, což nás stoji body a větší radost ze hry. Nicméně si Čistírna vydobyla respekt svých soupeřů. Můžeme se právem považovat za stálici druhé nejvyšší soutěže v sálovém fotbalu :)))

ČISTÍRNA FOREVER

Aktualita

Kolik gólů dáme, tolik bodů máme (18.2.2018)
Dobrý den, vítám Vás u komentáře z posledního turnaje sezóny v rámci CHOML, kdy jsme v neděli 18. února zavítali do Chocně. Po příchodu do haly ...

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz