Úvod » Komentáře z turnajů

Čistírna zase čistila! (11.1.)

publikováno 14.01.2015

Dobrý den všem fanynkám a fanouškům! Týden uběhl jako Pery stovku a máme tu další komentář z velice úspěšného turnaje. Ještě nepředbíhejme a pojďme si shrnout pár důležitých poznámek. Čistírna cestovala v okleštěné sestavě, kdy se borci omlouvali z pracovních důvodů, dovolených na horách či je snad zastihla skoro smrtelná rýmička či kašílek J Proto byl povolán již nový člen Čistírny a to Patrik Voleský. Již podle příjmení lze vyčíst, že je to borec k pohledání jak na hřišti, tak i mimo něj!

Turnaj se tentokrát konal v Poličce a dokonce se na nás přišlo podívat pár fanoušků. Když píši pár, myslím tím pár = dva! Michal a Eva Voleský – snad i díky jejich hlasitému povzbuzování, Čistírna veze 6 bodů ze dvou zápasů!

A teď již k jednotlivým zápasům:

ČČT – Pobřeží Slonoviny Lanškroun: 3 : 1 (1:0)

Sestava: Hoty – Mára, Képa, Pery – Halby, Mejra, Paťas

Branky (asistence): Mára (Paťas), Paťas (Mára), Mejra (Paťas)

  • Zápas proti vždy nepříjemnému soupeři z Lanškrouna záčínáme náporem a již v první minutě si vypracováváme roh. Z něj ještě pšenka nekvetla, ale je tu třetí minuta – nová posila Paťas na sebe váže dva hráče, přihrává zcela volnému Márovi před branku a ten se nemílí, vlní síť a vedeme jedna nula! Hned za minutu později nám rozhodčí neuznává gól Paťase, kdy vycvičí obranu, za domnělý aut při pohledné kličce. I soupeř hrozí, ale vzádu máme rychlíka Peryho, který zatahuje ruční brzdu a protivníka do šance nepouští. Ovšem žlutý kartonek pro něho následuje. Z trestného kopu soupeř nic nevymyslel... Hra je vyrovnaná, ale dnešní jednička Hoty moc práce v bráně nemá – dobře tak, jeho znavené a „utancované“ tělo po fotbalovém plesu by mnoho střel nemuselo zvládnout. A nevolnost v hale je pekelně drahá záležitost. V závěru poločasu nám rozhodčí odpouští penaltu. Je možné, že Pery trefil i balon, ale z opakovaného záběru to tak opravdu neníJ. Jinak pevná „prešovská“ obrana soupeře do jiných šancí nepustila. Poločas držíme zasloužených 1 : 0.
  •  Do druhého poločasu vstupujeme odhodlaní tento zápas přivést k vítěznému konci. Taktika se nemění, hrát od půle, čekat na soupeřovy chyby a snad přidat nějaký ten góleček. To se nám také podařilo hned v 18. minutě, kdy po přihrávce Máry utíká po lajně naše nová posila Paťas. Uteče všem i vlastním nabíhajícím spoluhráčům a skoro z nemožného úhlu míří přesně na zadní tyč. Golman se jen smutně otáčí za pumelicí a loví kapříka ze sítě. Vedeme 2 : 0. Ovšem to by nebyla naše Čistírna, aby si zápas opět nezkomplikovala. Soupeř po naší ztrátě snižuje na 1 : 2. Dnešní sestava se však ničeho nebojí a velí do útoku. Po několika dobře nacvičených rozíh ostřelujeme branku či trefujeme blokující obránce. Dokonce i tehdy, když si Mejra naskakuje na vhozený roh a pokouší se střihnout nůžkami a zakončit jako Marco van Basten. Brankář vytahuje úžasný zákrok a konečky prstů vytlačuje pumelici na další roh. Náš tlak nepolevuje a přichází nejhezčí akce tohoto utkání. Strýček (Mejra) kombinuje se synovcem (Paťas) a vypadá to, jak kdyby se učili hrát v akademii Barcelony – tiki-taka. Paťas předkládá na malé vápno. Mejrovi stojí v cestě za gólem pouze branař. Nekompromisní ranou doprostřed trhá síť a uklidňuje jak naše diváky, tak i naše mužstvo. Vedeme 3 : 1! Tímto výsledkem končí toto utkání.

Čistírna – Football Magicians VM: 6 : 2 (3:1)

Sestava: Hoty – Mára, Képa, Pery – Halby, Mejra, Paťas

Branky (asistence): Halby (Paťas), Paťas (Képa), Mejra (Halby), Képa (Paťas), Paťas (Mára), Mejra (Paťas)

  • K druhému utkání nastupujeme proti Magicům z Vysokého Mýta. Nabuzeni dobrým výkonem a hlavně výhrou z prvního utkání, chceme i tohoto protivníka porazit. Začátek zápasu je však z obou stran velmi opatrný. Nikdo nechce udělat chybu a pustit soupeře do vedení. Avšak náš dnešní benjamínek týmu nenechává nic na pochybách, že toto utkání nezvládneme. Proniká vápnem, jak nůž máslem a o tyč „přihrává“ Halbymu, který svým důrazem "střílí" gól  a při tom padá na zem. Toto vedení nás uklidnilo, ale soupeř nás z klidového režimu hnedle vyvedl – vyrovnává na 1 : 1. Nás to ale nepoloží! Soupeři bere míč Képa, nachazí Paťase a ten nám vrací vedení – 2 : 1. Soupeř kombinuje, ale do šancí ho nepouštíme. Upísknutí rozhodčího, když otáčí jasný faul, Paťas nese nelibě a lehce ukopává míč, aby soupeř nemohl rychle rozehrát. To se samozřejmě rozhodčímu nelíbí a tasí kartu v podobě tvrdých Camelek. Tento nespravedlivý verdikt si nenecháme líbit a vysouváme náš presink až k vápnu soupeře. Tam Halby svým neocenitelným důrezem vybojuje míč chybujícímu obránci, předkládá Mejrovi a pro něj už to byla snadná úloha uklidit míč do poloprázdné branky. Vedeme 3 : 1 a naše hra se musí líbit. Předvádíme několik krásných akcí a hrajeme na parádu, která však nekončí gólečkama.
  • Druhý poločas nenecháváme nikoho na pochybách, že toto utkání bude za tři body. V přečíslení tři na dva, bere Képa zodpovědnost na sebe a utaženou střelou alá Karel Piták míří přesně k tyči. Bomba jak s děla a golmanovi nezbývá než se znechuceně otočit a lovit ball. Joó, sálovkoball nás baví a hrajeme si se soupeřem jako divoká kočka s domácí myší. Krásné kombinačky a šroubovačky předvádíme dál – Mára asistuje a Paťas opět vlní síť > 5 :1. Vada na kráse přichází zraněním Halbyho a Képy a z ojedinělého útoku soupeře, který snižuje na 2 : 5. Konec utkání dohráváme bez střídání, síly docházejí, soupeř se snaží, ale buď je tam Hoty a nebo naše záchraná brzda Pery, který prostě soupeře do šance nepustí i za cenu žluté karty a přispění do klubové pokladny;-) Závěr ale patří nám – mladíkům v útoku – Paťas školí soupeře již v pokutovém území, předkládá Mejrovi a ten nasazuje třešinku na dort = 6 : 2. Utkání tímto výsledkem končí. Spokojenost na našich i diváckých tvářích je znatelná. Tento turnaj nám vyšel, jak kdybychom vyhráli ve sportce a dodatkovým výherním číslem bylo zapojení mladého Patrika Voleského – strejda Mejra bude sice plnit klubovou pokladnu, ale je za to určitě rád!

Tímto bychom Vás – naše fanoušky – chtěli pozvat na již poslední turnaj, který se bude konat 25. 1. ve Vysokém Mýtě. Díky za pdoporu!

ČČT FOREVER!

Aktualita

Kolik gólů dáme, tolik bodů máme (18.2.2018)
Dobrý den, vítám Vás u komentáře z posledního turnaje sezóny v rámci CHOML, kdy jsme v neděli 18. února zavítali do Chocně. Po příchodu do haly ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz