Úvod » Komentáře z turnajů

Boj, vlastenci a 3 body! (3.1.)

publikováno 03.01.2015

Přejeme pěkný den všem fanynkám a fanouškům naší Čistírny a přinášíme další zajímavé a pravdivé  psaní o dalším turnaji. Museli jsme si přivstat, když náš první zápas začíná již v osm hodin ráno. Předseda stanovil sraz na 7:15, proto jsme na to museli dupnout, abychom se (Hudy) dobře rozcvičili a stihli si dát doušek zelené. Prvním soupeřem byli borci z Poličky:

Čistírna – Polička B: 1:3

Sestava: Adam, Mára, Pery, Pivoš, Képa, Hudy, Péša, Mejra, Halby

Branky (asistence): Péša (Halby)

  • Hned na začátku zápasu si Képa zvedá sebevědomí housličkami, ale to je na dlouhou dobu vše, co by zahřálo u srdce našeho fanouška. Duo „plešounů“ si nerozumí při rozehrávce a naše „dvojka“ Áda předvádí zákrok za zákrokem. Tlak borců z Poličky se stupňuje, ale naše obrana drží jak kanagom. Dostáváme se do hry a po signálu z rohu Péša přestřeluje nad. Adam předvádí skvělé zákroky a drží naděje na dobrý výsledek, když vymrštil svoji „vyrážečku“ a balón končí vedle brány. Přichází krásná akce, když si Péša naráží s Halbym a prvně jmenovaný rozvlnil síť poloprázdné branky vyšachované obrany s brankářem. Vedeme 1:0 a tento výsledek držíme do konce první půle.
  • Jak jsme skončili první poločas, začínáme i druhý – akce Mára > Péša > Mára končí utaženou střelou Máry, avšak gólman předvádí čupr zákrok a vyráží na roh. Velká škoda, že jsme nenavýšili vedení. Akce střídá akci, pozorný Adam předvádí nejednoho kozáčika v bráně, Péša uniká strnulé obraně, ale faul protihráče ho zastavuje a rozhodčí tasí oprávněně žlutý kartonek. Tlak soupeře se stupňuje a jde si tvrdě za vyrovnáním, ale naše pevná obrana vzdoruje. Naneštěstí vypomáhá i útočníček Halby a smolně si ve vápně nastřeluje ruku. Hvizd a penalta je na světě. Adam na brankové čáře  mává rukama, hejbe bokama, jak kdyby čaroval woo-doo a zaklínal střelce pokutového kopu. Nepomohlo a je vyrovnáno na 1:1. Vyrovnání nás rozhodilo a nejvíce Peryho, když dává malou-velkou domů Adamovi do protipohybu a míč končí v naší síti po ukázkovém vlastenci! Ještě se pokoušíme zápas srovnat, avšak z brejku nás soupeř trestá a upravuje na konečných 1:3. Tento zápas se silným protivníkem byl z naší strany velice bojovný, zodpovědný, ale srazily nás naše vlastní chyby a „borec na konec“ vlastenec Pery J
  • No nic, pauzu mezi zápasy vyplníme zeleným mokem a burcujeme se na další zápas s hratelnějším soupeřem...

Čistírna – Pardál: 3:2

Sestava: Adam, Mára, Pery, Pivoš, Képa, Hudy, Péša, Mejra, Halby

Branky (asistence): Mejra (Képa), Halby, Hudy

  • Úvod tohoto zápasu je z říše snů, když protivníkovi nepučujeme míč, obrana se prolíná s útokem a sálovkobal nás baví. Korunuje to Mejra po přesné přihrávce od Képy, otáčí se okolo obránce a z otočky pálí nechytatelnou střelu k tyči, za níž se jen branař smutně otáčí. Vedeme 1:0! Chceme přidat pojistku, ale Hudyho střela nenašla síťový cíl. I soupeř ukazuje své drábky, avšak Adam v bráně předvádí zázraky. Tvrdou střelu vyráží rozkrokem, ruce jdou na choulostivá místa a tak následnou dorážku čape svým krásným vystrčeným ksichtíkem J Je otřesen, masér Képa neví, co ošetřovat dřív a snad proto ho jen udiví velké nosní dirky Adamovy. Pravděpodobně toto otřesení Adama způsobilo, že jsme obdrželi laciný gól z velké dálky z trestňáku – vyrovnáno 1:1. A mohlo být i hůř. Již překonaný Adam obloučkem, všudybyl Mára skáče a na brankové čáře vyhlavičkovává nad branku. A pak že bílí muži neumějí skákat a basketbal je nejrozšířenější sport na světěJ První půle končí 1:1.
  • Do druhé půlky vlétneme jako vše ničící tajfun a jdeme si za vítězstvím. Péša uvolňuje Hudyho, ten však pálí pouze do tyče. Vysouváme presink a Halby svým dlouhým karatistickým krokem píchá špičkou do balónu jak Čak Noris do tváře soka a kolem gólmana dává góóól na 2:1. Stále se ženeme do útoku a po jasném faulu na Mejru v pokutovém území, rozhodčí vytáhne penaltu na trestný kop za vápno. K němu se staví náš kulišák Hudy. Dlouze přemýšlí, rovná kecky a nekompromisně trefuje mezírku špatně postavené zdi na 3:1 – vychytralý kousíček! Kontrolujeme hru, držíme výsledek, ale to by nebyla Čistírna, aby si to nezkoplikovala. Ojedinělá střela, když se Képa dohaduje s Márou, kdo koho má hlídat a kde lítat, Képa tečuje a Adam s tím už nemohl nic dělat. Další vlastanec v naší síti. Né tak hezký jako ten první, ale komplikuje situaci a stav 3:2. Naší aktivitou již soupeře do šancí nepouštíme a zaslouženě vyhráváme 3:2. Sladké tři body, které korunujeme pokřikem v šatně a můžeme si říct, že naše poprvé vytažené černé dresy z tašek, někdy i trošku smradlavé a zatuchlé, přinesly štěstíčko a vítězství!
  • Po třízápasové pauze, vyplněné dýchánkem v baru haly, kde pívečko teče a pršákem si krátíme čekání, nastupujeme proti asi dnes nejsilnějšímu soupeři Jokers.

Čistírna – Polička B: 0:1

Sestava: Adam, Mára, Pery, Pivoš, Képa, Hudy, Péša, Mejra, Halby

  • Do již dnes posledního zápasu vstupujeme nebojácně, ale naše střely míří pánu bohu do oken, či se sotva dokoulejí k soupeřově bráně. Tlak protivníka je veliký a ze všech posledních sil se bráníme a držíme stav 0:0. I po nebezpečném trestňáku, kdy si Adam staví dvojčlennou zeď, která ne a ne pochopit, která ruka je levá a tak přidá na důrazu a vzkazuje: "Do leva vole!!!" Ještě zahrozíme z překvapivě dobře hozeného rohu Képy a zakončení volejem Mejry, ale dobře trefená utažená rána z voleje trefuje pouze protihráče před brankovou čarou, který si smejvá otisk balonu ještě teď. Poločas končí 0:0.
  • V druhé půli opět odoláváme tlaku soupeře a Adam předvede několik strhujících zákroků a uvádí soupeřovy útočníky k šílenství, a dokonce si dovolí skluz mimo pokutové území a kazí další šanci soupeře. Mejra se dostává ke dvěma nebezpečným střelám, ale brankaře se mu prostřelit nepovedlo. Ještě se snaží udržet balon v pokutovém území, přichází faul, ale píšťalky rozhodčích zůstávají němé. Péša pálí z trestňáku, ovšem jen vedle. Na druhé půlce u našeho vápna je pískán velice sporný oboustranný souboj a faul proti nám. Adam si staví spoluhráče do zdi, soupeř se rozbíhá a mezi Hudym a Halbym si dáváme takového polovlastňáka a prohráváme 0:1.
  • Škoda, výkon jsme předvedli velice bojovný a remíza by nám slušela jako všechno, co na sebe vezmeme. Snad příště v Poličce, kam zveme všechny své fanoušky, předvedeme alespoň takto dobrý výkon korunovaný větším ziskem bodů.

ČČT FOREVER

Aktualita

Kolik gólů dáme, tolik bodů máme (18.2.2018)
Dobrý den, vítám Vás u komentáře z posledního turnaje sezóny v rámci CHOML, kdy jsme v neděli 18. února zavítali do Chocně. Po příchodu do haly ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery