Úvod » Komentáře z turnajů

Když se snažíš a je to na ... (20.12.)

publikováno 29.12.2014

Čistírna vyrazila na další turnaj 2. sezóny sálové kopané a to v předvánočním čase. Večer nás čekala besídka, proto jsme se sešli v dobré náladě, s nadějí, že zlomíme sérii proher.

 

Čistírna Česká Třebová – Tisako Tisová 3:3 (2:1)

Sestava: Adam - Mára, Ivoš, Pery, Mejra - Hudy, Vraspa , Halby, Péša

Branky: Hudy(Pivoš), Hudy(Adam), Mejra(Péša)

Do prvního utkání jsme vstupovali plní odhodlání a s jistotou večerního občerstvení velmi natěšení. Před úvodním hvizdem všechny trochu zaskočil Hudy, když vyděšeně hledal svého obvyklého parťáka pro rozehru Adama, ten však musel tentokrát zaskočit za naši jedničku v brance. Hudy se však vzpamatoval a hned v úvodu utkání si naběhl na kolmici od Pivoše a po ladné kličce alá maďarská legenda Ferenc Puskás otevírá nekompromisně skóre. Poté nás soupeř trochu zatlačil, ale v 7. minutě si po rohovém hodu Adam s hlavičkou soupeře poradil. Hned na to soupeř nastřelil tyč, když Mejra zřejmě přemýšlel jaký steak si dá večer a nechal soupeře v klidu vystřelit. Čistírna se však nezalekla tlaku soupeře a udeřila podruhé. Adam rychle rozehrál na Hudyho, ten si míč potáhl jak kubánský doutník a nekompromisně vystřelil 2:0. Byli jsme na koni a po Márově milimetrové přihrávce bohužel Péša těsně minul branku. Chvilku na to se poprvé ukázal Halby, když fanynkám na tribunách ukazoval břišáky a málem vběhl na hřiště do půl těla. Druhý poločas byl v plném proudu a přišlo první zaváhání naší defenzívy, kdy soupeř trochu šťastně prostřelil vše před sebou a snížil na 2:1. Hned po rozehrávce opět krásně prošel Hudy, ale zaloboval spíš jako Pavel Kuka než Karel Poborský, a tak z toho nic nebylo. Za to nás soupeř potrestal, a když Halby vůbec nepokryl soupeře v náběhu, bylo to 2:2. Blížil se konec utkání, ale Péša zahrál vhazování přímo na nohu soupeře a po následném brejku soupeř zmátl 2 naše obránce i Adama a dokonal obrat na 2:3. Čistírna se však nevzdala a zažila asi největší radost za poslední týdny, když 9 vteřin před koncem vyrovnala. Hudy narazil Péšovi, ten napálil míč jak Pepik Chovanec při derby a Mejra, možná doteď ani neví jak, míč tečoval o tyč do branky.

Čistírna Česká Třebová – Bukvice Vysoké Mýto  1:2(0:1)

Sestava: Adam - Mára, Ivoš, Pery, Mejra - Hudy, Vraspa , Halby, Péša

Branky: Halby(Pery)

Druhý zápas byl dlouho velmi vyrovnaný a oba týmy hrály na jistotu. Výborná obrana nám vydržela až do 10 minuty, kdy jsme nevystoupili proti obránci soupeře. Jeho tvrdou střelu stačil Adam vyrazit, bohužel jsme však nepokryli ani následnou dorážku a bylo to 0:1. Těsně před půlkou ještě chyboval Pivoš, ale po brejku 3 na 1 soupeř netrefil prázdnou branku.

Do druhého poločasu jsme zlepšili pohyb a soupeře trochu zatlačili. Po jednom z faulů jsme rozehrávali trestný kop, ale signál Hudyho s Mejrou musel rozesmát snad i pána v bufáči. Následoval smrtící brejk, ale Adam vytáhl svůj nejlepší zákrok dne a roznožkou vykopl míč letící do odkryté branky. To nakoplo naši odhodlanost vyrovnat a chvilku na to Pery vybojoval balón, našel volného Péšu, který z první tvrdě vystřelil. Gólman chytá, ale Pery se objevil nezištně u odraženého míče a ještě hledá lépe postaveného Halbyho, který nekompromisně vyrovnává na 1:1. A když předvedl Adam další parádní roznožku, vypadalo to na další dnešní remízu. Bohužel to tak nebylo a Adam připravil závěr jak ze Shakespearovských tragédií, když po nákopu přes celé hřiště minul v souboji s útočníkem míč a ten zaplul do šibenice. Kdyby to nebylo 18 vteřin před koncem, určitě by se na to zapomnělo dříve ;-) Sorry, kluci.  

Čistírna Česká Třebová – Šakalí hněv Moravská Třebová 2:3 (0:2)

Sestava: Adam - Mára, Ivoš, Pery, Mejra - Hudy, Vraspa , Halby, Péša

Branky: Péša(Mára), Péša(bez as)

Do dnes již posledního zápasu vstupovala Čistírna trochu rozhozená a bylo to znát i na průběhu zápasu. Byli jsme neustále pod tlakem a v 6. minutě zapomněl Pery zástěru a dostal housle. Z následného brejku 2 na 1 soupeř zakončuje do prázdné 0:1. Chvilku poté soupeř zahrál dlouhý balón, Mára nechal útočníka za sebou a ten hlavou nedal Adamovi šanci 0:2. Před půlkou ještě zakončoval Péša po ose Mejra – Hudy, bohužel však pouze do gólmana. Nevypadalo to dobře, ale poslední síly jsme vrhli do druhé půlky.

Na soupeře jsme vlétli a jako vždy aktivní Péša našel přesně Vraspu, který bohužel gólmana nepřehodil. Následně však přišla pohledná akce, kterou rozjel Pivoš přihrávkou po lajně na Péšu, ten prodloužil na Máru, který mu z první vrátil a Péša jedovkou snižuje na 1:2.  Najednou jsme tlačili jak Bayern na domácím hřišti, bohužel se zakončením Příbrami při venkovních zápasech. Vraspa neproměnil druhou tutovku, Mejra minul odražený míč před prázdnou brankou a když Hudy neskutečně prošel obranou jak Messi ve větším těle, tak pro změnu prováhal možnost pro zakončení. Hala byla ve varu a po faulu na Hudyho už Péša raději zavřel oči a propálil vše před sebou 2:2. Neproměněné šance nás však opět srazily, protože v poslední minutě jsme již tradičně zachybovali, když po nedůrazu Peryho u lajny a přihlížení Péši soupeř trefuje šibenici 2:3. Záverečný tlak již bohužel vyrovnání nepřinesl.

Po tomto utkání zavládlo opravdu velké zklamání a po stylu nováčků NHL se ukazuje, že druhá sezóna bývá mnohem těžší než ta první.

Nezbývá než doufat, že příští turnaj se nám výsledkově vydaří lépe a získáme opět nějaké body a trochu si zvedneme náladu a sebevědomí.

ČČT FOREVER

Aktualita

Kolik gólů dáme, tolik bodů máme (18.2.2018)
Dobrý den, vítám Vás u komentáře z posledního turnaje sezóny v rámci CHOML, kdy jsme v neděli 18. února zavítali do Chocně. Po příchodu do haly ...

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery